Annons

Bois vidare i Svenska cupen Mathias Unkuri gjorde matchens enda mål då Bois avancerade till tredje omgången i Svenska cupen då man bortabesegrade Lunds BK med 1-0.

Efter att ha sett Bois Hammarby i måndags var kontrasterna stora då de randiga gästade Lunds BK för att göra upp om en match i Svenska cupens andra omgång. Från ett fullpackat Söderstadion till en i det närmaste lantlig Klostergårdens IP där folk vallade sina hundar samtidigt som hemmaklubbens ordförande grillade korv till publiken, var steget enormt. En annan skillnad var att Bois vann matchen även om det var med nöd och näppe.

I första halvlek var Bois det bättre laget. De styrde spelet men utan att skapa några riktigt heta chanser. Amethyst ”Surprise” Ralani rann i och för sig genom i den sjunde minuten men Otto Martler i Lundamålet räddade. Samma sak gjorde han när Thomas Raun sköt hårt efter en dryg halvtimme. Även Mathias Unkuri hade en skaplig chans i slutet av halvleken men hans lobb gick strax utanför.

Annons
 

I andra halvlek tog hemmalaget över spelet allt mer. Ajsel Kujovic som byttes in för Fredrik Karlsson efter paus fick inte mycket uträttat. Istället skapade Lund några riktigt vassa chanser. Efter en knapp timme fick dagens Bois-målvakt Peter Karlsson visa vad han gick för då en Lundaspelare fick på ett kanonskott. Peter lyckades dock rädda till en hörna som han enkelt plockade.
Tio minuter senare kom matchens hittills bästa chans då Liridon Rrustemaj missade öppet mål. Även om han befann sig en bit från målet så låg det helt öppet.

De flesta av de 483 åskådarna på Klostergårdens IP var inställda på förlängning när Surprise fem minuter före full tid anföll på högerkanten. Han fick på ett långt inlägg som Kujovic nickade ner till Mathias Unkuri som gjorde 1-0 bakom en chanslös målvakt och därmed var matchen i praktiken slut.

Ingen i Bois imponerade. Istället var det i Lund som planens bästa spelare fanns. Det var blott 19-årige Norila Amiri som ställde till en hel del besvär för de randiga, framför allt i den andra halvleken.

Icke desto mindre så tog Bois sin första seger i en tävlingsmatch för året. Och att vinna utan att spela bra är bevis på styrka. Det behövs dock visas mer om laget ska ta sin första trepoängare i Superettan på måndag då GIF Sundsvall kommer på besök.

Nästa omgång av cupen, då även de allsvenska lagen går in, spelas den 11-12 maj. Vilka Bois får möta kan du se på TV4 på måndag klockan 18.30.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser