Annons

Projekt mot myter om Landskrona

Fritids- och kulturförvaltningen har inlett ett projekt för att sticka hål på myter och fördomarna om Landskrona stad.

Under sex veckors tid har Fritids- och kulturförvaltningen jobbat med ett projekt med namnet ”Myt och Sanning” då det fanns misstankar att det frodades en hel del myter med negativa förtecken i och om Landskrona. Genom intervjuer med landskronabor samt folk från närliggande grannstäder kunde de konstatera att det fanns många föreställningar om staden som hade antingen svag eller obskyr verklighetsförankring.
– Det finns en del folk i och runt Landskrona som har en helt förvrängd bild av staden. Därför hoppas vi nu kunna röra upp lite känslor och lyfta upp ämnet till debatt, säger förvaltningschef Göran Nyström på Fritids- och kulturförvaltningen.

Annons
 

Varje onsdag hängs ut en teckning utanför museets entré. Dessa är gjorda av satirikern Hans Lindström och är baserade på de föreställningar som samlats in under projektets gång. Teckningarna kommer att kompletteras med en förklarande text inne i café Nell Walden. Hans Lindström ställer även ut flera av sina tidigare teckningar på museet fram till den 18 maj.


Med satirikern Hans Lindströms bilder vill Fritids- och kulturförvaltningen sticka hål på myter och fördomarna om Landskrona stad. På Museets Rum för reklam kan man se många av tecknarens tidigare verk till och med den 18 maj.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser