Annons

GW Landskrona HK deltog i PotatiscupenAvfärd mot Alingsås och Potatiscupen. Bakre raden Lucas Ripa, Jesper Klingström, Tränare Jocke Bergh Främre raden Tränare Wictor Jönsson, Josip Andric, Emil Bergh, Alex Persson, Aron Alibegovic, Konrad Sygulski, Sebastian Svensson, Arman Alibegovic, Erik Rosenberg

Pojkar -99, flickor -98 och flickor -00 från GW Landskrona HK åkte iväg till Alingsås i helgen. Potatiscupen i handboll som gick av stapeln i Alingsås var den 32:a upplagan och där fanns lag från Sverige, Norge, Danmark och Finland. Totalt sett var 321 lag anmälda.
– För våra killar födda -99 gick fredagens match mycket bra. GW spelade mot IFK Malmö och GW vann med 4 – 11. Det blev mycket jubel och glädje som varade hela kvällen, säger Margareta Rosenberg, en av många anhöriga som var på plats.

Lördagens matcher slutade med en seger och en förlorad match. Första matchen spelade GW – Mariestads AIF och matchen slutade 13 – 7 till GW. Här spelade hela laget med en mycket tuff attityd där både försvarsspel och anfallsspel var mycket bra. Nästa match spelade GW – Kroppskultur UF och här förlorade de matchen med 8 – 11.
– De spelade fortfarande bra och kämpade på ända tills slutsignalen när de förstod att de mötte lite tuffare motstånd i matchen. Målvaktsspelet och försvarsspelet funkade inte lika bra i denna match. Men de fyra föräldrar från GW på bänken lät nästan som ett helt lags föräldrar när de skrek sig hesa på läktaren. Resultatet blev dock att GW gick vidare till 1/8 dels final på söndagen, fortsätter Rosenberg.

Annons
 

Söndag morgon kom spelarna till matchen och var lite trötta men samlade. Matchen mellan Ankaret – GW blev oerhörd tuff och jämn. GW ledde i början av matchen men Ankaret kom sakta ifatt.
– Killarna spelade ofantligt bra och vilken storlirare vi hade i målburen. Alla killarna på plan gav järnet. Tyvärr slutade matchen med 11 – 7 till Ankaret, säger Margareta Rosenberg och passar på att tacka F-98 som satt på läktaren och hjälpte till i hejarklacken.
– Även ett tack till Kävlinge som satt och hejade på oss och var med i hejarklacken och skrek. Denna match kunde GW inte annat än att vara stolta över, menar föräldern och avslutar.
– Killarna har haft en rolig helg och de kommer att vilja åka tillbaka till Alingsås och potatiscupen nästa år. Fast då tänker de vinna sa alla killarna när de trötta klev av bussen sent på söndagskvällen ute vid idrottshallen.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser