Annons

Framgångar för lärlingsprogrammet Bra chans till jobbKosovar Gashi och Oliver Axén gör sin praktik på Coop och de båda har stora förhoppningar om jobb efter studierna.

Det relativt nya lärlingsprogrammet på Selma Lagerlöfsgymnasiet har snabbt blivit ett eftertraktat val bland unga handelselever. Flera elever som läser programmet har redan erbjudits deltidsjobb på sina arbetsplatser.

I samband med det nyformade lärlingsprogrammet kan handelselever på Selma Lagerlöfgymnasiet bli lärlingar på företag inom servicebranschen i anknytning till sina vanliga studier. Detta innebär att eleverna spenderar tre dagar i veckan ute på en arbetsplats och två dagar i skolbänken. Landskrona Direkt träffade förstaårseleverna Oliver Axén, 16, och Kosovar Gashi, 17, som utför sin lärlingspraktik på Coop Forum i Landskrona.
– Jag valde programmet för att det lät intressant. Sen vill jag ha jobb direkt efter gymnasiet, därför kändes det som ett bra alternativ för mig. Dessutom har jag redan blivit erbjuden deltidsjobb och jag väntar på svar angående sommarjobb, säger Oliver Axén.
– Det är en bra chans att lära sig mycket och få jobberfarenhet, säger Kosovar Gashi.

Annons
 

Det var under hösten 2009 som Selma Lagerlöfsgymnasiet tillsammans med flera lokala etablissemang inom servicebranschen utformade det nya lärlingsprogrammet och enligt läraren Stefan Larsson verkar intresset för det nya programmet öka bland framtida handelsintresserade gymnasister.
– Vi ville utforma ett program som fick fram elever som kunde jobba direkt efter studenten och samtidigt kunna ge dem arbetserfarenhet. Men självklart ska programmet även kunna leda till fortsatta studier om man vill det. Vi har märkt av en större efterfrågan av just lärlingsprogrammet och det är bara positivt. Detta är ett av de krafttag vi har satsat på för att förhoppningsvis övertyga Landskronaeleverna att läsa sin gymnasieutbildning på hemmaplan.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser