Annons

Hemmastöd för ung kockfinalist

Det blev en delad fjärdeplats för Landskronas Alexander Nietosvouri, trots stort stöd hemifrån, när tävlingen Årets kockelev 2011 avgjordes på Restaurangakademin i Stockholm. Det var en tämligen nervös Alexander Nietosvouri när han i måndagseftermiddag presenterades som nummer tre av de sex finalisterna i året upplaga av Årets kockelev 2011.

Samtidigt satt ett 40-tal av hans skolkamrater och följde sändningarna från tävlingen med stor spänning på en storbildskärm i en av konferenssalarna på Hotel Öresund.
– Vi valde att visa sändningar för elever som en liten morot för att demonstrera vad man kan uppnå om man lägger ner sin själ i sin matlagning, säger serveringschef Mia Henriksson.

Annons
 

Alla finalisterna i tävlingen skulle tillaga en egenkomponerad rätt som en jury sedan skulle bedöma efter upplägg, ingredienser och smaker. Efter juryns bedömning slutade landskronagymnasistens kycklingrätt på en delad fjärdeplats.

Första priset i tävlingen bestod av en veckas praktik samt en middag för två på Operakällaren i Stockholm och gick till Max Westerlund Inazawa från Stockholms Hotell- och restaurangskola.
– Det var lite tråkigt att han inte vann men jag vet att han kommer kämpa vidare och utvecklas ännu mer, avslutar Mia Henriksson.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser