Annons

Kitty-galan lockade många Landskrona Räddningstjänst överlämnar en check på 20 575 kronor från försäljningen av deras kalender. Foto: Sofie Turesson

Det var mycket folk som var på Folkets Hus i Landkrona för att stödja Barncancerfonden genom Kitty-galan. Hur mycket pengar som galan har dragit in är oklart eftersom kontona fortfarande står öppna. Som vi skrivit tidigare så ville Sanne Rosqvist hedra sin syster, Kitty som endast var drygt 14 år när sjukdomen tog hennes liv. Från början var det meningen att galan skulle äga rum medan Kitty fortfarande var i livet.
– Jag tänkte fixa en gala där Kitty skulle bli hedersgäst. Hon tyckte det var en bra idé bara hon slapp vara på scenen. Men när hon dog i somras ville jag lägga ner projektet men att kunna stödja forskningen i cancer var något som stod mig varmt om hjärtat. Jag hade ångrat mig om jag inte genomfört galan. Projektet har varit ett sätt för mig att få bearbeta sorgen över Kittys död. Det kommer nog inte att bli lättare med sorgearbetet men det kommer nog att gå över i en annan fas där jag får bearbeta det på ett annat sätt, sade Sanne Rosqvist direkt efter att portarna stängts sent på lördagskvällen.
– Jag har bara hunnit äta en macka under hela dagen. Det har varit jäktigt, stressigt men helt underbart, säger Sanna och har redan nu planer på en ny gala.
– Detta är något jag vill göra igen nästa år. Fast då kommer jag inte att vara ensam med allt. Jag vet vad som vi behöver ändra på och vad som blev riktigt lyckat i kväll.

Under galan såldes och lottades det ut donerade varor från både lokala och utomstående företag för att dra in pengar till Barncancerfonden. Galans övriga program bjöd på en stor variation av musik, sång och underhållning. Där fanns artister som gruppen SOT med sångerskan Linnéa Renholm Persson i spetsen. Cabaré Mix fanns även de på plats och levererade Siv Malmskvists gamla dänga ”Ingenting går upp mot gamla skåne” till publikens förtjusning.
Därefter följde den musikaliska familjen Kumerle som består av lokalprofilerna Annette Lindwall och Dario Kumerle, som tillsammans med sin nioåriga dotter framförde svängande toner.
Musikunderhållningen fortsatte med sångtrion MICS med Emma Rosenberg, Carolina Richard och Sofia Sjögren som för kvällen även fick hjälp av William Idström på piano. Trion sjöng tre låtar, Halmstrå, Free fallin´och Shakles. Tjejerna tyckte att det var ett privilegium att få vara med på denna gala och få ge ett litet utdrag av sin repertoar.
Edith Crepp stod för kvällens mest glamorösa och spektakulära utstyrsel. Dragqueenen sjöng en låt om champagne som även Git Gay sjöng en gång i tiden.

Annons
 

Under kvällen uppträdde även flera standupkomiker. En av dessa var Ann Westin som pratade om änder och om att träna. Själv gillade hon att simma för då kunde allting hänga fritt. Även Anna-Lena Brundin verkade känna sig trygg i kläderna då hon äntrade scenen och kunde bräka på sin skånska och ändå bli förstådd. Som en av de sista artisterna för kvällen levererade Özz Nûjen skrattretande komik, något som belönades med jubel och applåder från publikens sida. Han pratade bland annat om sin mamma som flydde över den kurdisk-syriska gränsen med fem barn som han var mycket tacksam för. Han berättade även att han hade träffat Kitty några gånger tidigare och att de båda älskade att smågnabbas.
Özz Nûjen avlutade med att berätta att om sina egna tankar om Kitty.
– Hon var en cool tjej med mycket humor.

Vill du själv göra en donation för att stödja Kitty-galan kan du göra det på www.barncancerfonden.se/7739.


Color Freaks gjorde ett fantastiskt dansnummer


Cabaré Mix sjönt ”Ingenting går upp mot gamla Skåne”


Edith Crepp i sin glamorösa utstyrsel


SOT med Linnéa Renholm Persson som sjöng skånska låtar


Konferencierer Lars Hector och Anki Nilsson


Sanne Rosqvist tackar konferenciererna för kvällen


Vice ordförande i Landskronas kommunfullmäktige Gunlög Stenfelt


MICS med Carolina Richard, Emma Rosenberg och Sofia Sjögren


Nästan fullsatt Folkets Hus


En galen och rolig Özz Nujen


Feedback med Jenny Larsson och Lina Mikkonen


Annette Kumerle Lindwall och Dario Kumerle

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser