Annons

19 spelare i truppen mot Värnamo Sällan har konkurrensen varit så hård inför en Bois-premiär. Henrik Larsson och Hasse Eklund har angenäma problem med att välja elva premiärspelare.

Imorgon är det Bois-premiär för säsongen då man tar emot Värnamo på Landskrona IP klockan 19.00. Konkurrensen är stenhård i truppen och det är få av de 19 spelarna som Henrik Larsson tagit ut till matchen som kan vara säkra på en plats i startelvan. En som hoppas på att finnas med på plan är förra årets utropstecken Fredrik Karlsson.
– Jag vill vara med från start men om jag är det eller ej vet vi inte förrän i morgon, säger anfallsspelaren som kommer att ladda rejält det närmaste dygnet.
– Det blir mat och vila för hela slanten. Man kan inte lämna något åt slumpen.

Även på målvaktssidan håller tränare Henrik Larsson hårt på sekretessen. Efter söndagens tränigspass sågs han tala enskilt med såväl Peter Karlsson som var ordinarie förra säsongen och Mirza Selimovic som spelat hälften av vårens försäsongsmatcher med beröm godkänt.
– Ni får se imorgon vem som står och det gäller förövrigt startelvan i sin helhet. Jag har ingen anledning att berätta något i dagsläget, sade Henrik i den varma vårsolen då han mötte de samlade journalisterna efter söndagens pass.
– Från och med nu så har spelarna eget ansvar för en så optimal uppladdning som möjligt. Vi träffas som vanligt en och en halv timme innan match i morgon och då förutsätter jag att de är på tå allihop.

Annons
 

Fredrik Karlsson har ganska bra koll på motståndarna Värnamo trots att de spelat en division lägre förra säsongen.
– Eftersom de höll till i samma etta som Lunds BK så har jag följt laget en del. Och det är ett bra lag vi ska möta och som vi inte får underskatta. De spelar samma typ av fotboll som vi, det vill säga att de helst har bollen på marken, och de är väldigt snabba och tekniska, varnar Fredrik Karlsson.

Och att det blir en tuff premiär visar inte minst vårens försäsongsmatch mot Smålänningarna som vann tämligen rättvist med 3-2 på IP konstgräsmatta den 5 februari.

Följande 19 spelare har Henrik Larsson tagit ut till måndagens premiärmatch.
Peter Karlsson, Mirza Selimovic, Linus Malmqvist, Mikael Bengtsson, Fredrik Liverstam, Jesper Olsson, Max Mölder, Marcus Lantz, Fredrik Svanbäck, Alexander Zaim, Thomas Raun, Patrik Åström, Christoffer Tapper Holter, Mathias Unkuri, Amethyst Bradley ”Surprise” Raleni, Fredrik Olsson, Fredrik Karlsson, Linus Olsson och Ajsel Kujovic.
Domare är Antti Kanerva från Olofstorp.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser