Annons

Praktik på stadshuset 14-åriga Kajsa-Stina Persson har praktiserat som kommunalråd hos Niklas Karlsson (S).

Åttondeklassaren Kajsa-Stina Persson, 14, från Dammhagskolan fick chansen att under två veckor praktisera hos det socialdemokratiska kommunalrådet Niklas Karlsson.
– Jag hade väldigt höga förhoppningar inför praktiken och det har varit en väldigt rolig och intressant tid, säger Kajsa-Stina Persson efter att hon avslutat praktiken.

Praktikanten berättar om två fullspäckade veckor med olika möten, mediaträning samt ett besök på teatern. Kajsa-Stina Persson uppger att hon själv vill bli kommunalråd en dag och att hon redan nu kan tänka sig att gå med i SSU. Hon medger även att hennes farfar Berne Persson, som varit engagerad i socialdemokraterna under en lång tid, har varit en stor inspirationskälla.
– Ja, min farfar har betytt mycket för mig. Han har själv suttit i kommunfullmäktige och han hjälpte mig att komma i kontakt med Niklas. Sen tycker jag att socialdemokraterna är det parti som har bäst visioner och planer för framtiden, betonar högstadieeleven.

Annons
 

Detta är första gången som kommunalrådet Niklas Karlsson tar emot en praktikant men han uppger att det är viktigt att uppmuntra och engagera de ungdomar som är intresserade av politik.
– Jag har blivit tillfrågad tidigare men då har jag tackat nej. Kajsa-Stina är den första praktikanten jag har haft men förhoppningsvis inte den sista. Jag kontaktades av hennes farfar och sen passade praktiktiden mitt schema de här två veckorna.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser