Annons

Prisregn över Fridhems filmare

I konkurrens med 64 filmer från 10 filmutbildningar blev Fridhems folkhögskola återigen bästa filmskola på SFV-festivalen i Stockholm.
Det blev triumf för Fridhems Folkhögskola i årets upplaga av SFV-festivalen på Teater Replica i Stockholm. På festivalen kammade skolan hem inte mindre än nio av tretton möjliga priser i filmskoleklassen. Priset för bästa film gick till Nathalie Alavarezs film ”inte blå”, resterande priser som gick till skolan var bästa manliga respektive kvinnliga skådespelare, bästa foto, bästa ljud, till första pris i kategorin minutfilm.

Bengt Andersson som är lärare på skolan uppger att folkhögskolan har haft stora framgångar genom åren och med årets vinst blir man nu utsedd till Sveriges bästa filmskola för åttonde gången i rad.
– Jag tror att Fridhems framgångar kan grundas i att filmprogrammet på skolan har en mycket bra grund samtidigt som vi fokuserar på att bjuda många gäster från filmvärlden som kan dela med sig av sina kunskaper.
SFV-festivalen är Sveriges äldsta filmfestival och består av tre tävlingsklasser. Individuella klassen, den för filmare som inte har haft avlönad personal eller skådespelare, Filmskoleklassen, för landets filmskolor, och SM i Minutfilm, den berömda tävlingen för filmer som endast är 60 sekunder långa. 2011 arrangerades filmfestivalen för 54:e gången av Sveriges Film och Videoförbund.


Stillbild ur vinnarfilmen ”inte blå”. Foto: Pressbild.

Annons
Annons
Annonser






















Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser