Annons

Landskronaboxare tog guld i nordiska mästerskapen

Omar Abdul-Majid, 16, från Landskrona, tog nyligen guld i 60kg-klassen för juniorer när det nordiska mästerskapet i boxning avgjordes i finska Lahti. Sextonåringen fick gå två matcher varav den första dominerade han totalt och vann med 16 – 1. I den andra matchen ställdes Omar Abdul-Majid mot den finske Henrik Enroth som blev en betydligt större utmaning.
– Finalmatchen var rätt tuff med tanke på att han var mycket längre och hade längre räckvidd än mig. Jag tror att jag vann matchen för att jag hade bättre teknik, betonar den unga boxaren.

Matchen slutade 8 – 7 till landskronaboxaren och guldmedaljen var säkrad. Omar Abdul-Majid har även vunnit flera tävlingar utanför Sveriges gränser bland annat en guldmedalj i landskampen mellan Sverige och Skottland. Boxaren tränar och tävlar nu för Helsingborgs BK och ska snart påbörja träning med landslaget.
Jag vet inte riktigt vad som händer just nu men det är bara att träna tills nästa tävling kommer upp, avslutar sextonåringen.

Annons
Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser