Annons

Kolorist ställer ut i Borstahusen

Idag är det vernissage på koloristen Ingegerd K Westins utställning på konsthallen i Pumphuset.
– Det är första gången som jag ställer ut i Landskrona. Jag blev så glad när jag blev tillfrågad för att jag tycker att det är en fantastisk utställningslokal, säger Ingegerd K Westin med ett leende.

Den 64-årige målaren berättar att hon har en tidigare karriär som grafisk formgivare på ett större företag. Men sedan 1997 har hon fokuserat på sitt eget målande och jobbar nu huvudsakligen med olja och akvarell.
– Jag målar mycket landskap men utan att måla klassiskt naturmåleri. Det finns så många bra fotografer som kan ta landskapsbilder, betonar konstnären.
– Det är en av anledningarna till att jag fokuserar mig mer på abstrakta landskap med ett ljus som lurar ögat och skapar ett större djup, samtidigt som det fortfarande finns utrymme för åskådaren att göra sina egna tolkningar.

Annons
 

Ingegerd K Westins utställning pågår mellan den 2/4 – 22/5.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser