Annons

Butiksägare och anställd åtalas

En Malmöbo som äger en butik i Landskrona åtalas tillsammans med en anställd man från Helsingborg för ett flertal brott gällande försäljning av smuggelcigaretter. Det var under hösten 2009 samt våren 2010 som polisen gjorde ett flertal tillslag mot butiken tillsammans med kommunens tillståndsgivare.
– Jag minns att det rörde sig om mycket cigaretter. Exakt hur många vet jag inte, säger Bo Sörensson som ansvarar för tillstånden gällande tobaksförsäljning.
Enligt stämningsansökan rör det sig om cirka 1000 askar cigaretter samt en mindre mängd piptobak. Den anställde har dessutom åtal att vänta för olovlig tobaksförsäljning då han sålt cigaretter till en minderårig tjej.
– Det finns mycket smuggelcigaretter i omlopp. Vi gör cirka 50 kontroller per år och i fler fall än hälften hittar vi cigaretter som smugglats till Sverige. Nu är det dock svårare att kontrollera eftersom paketen numera trycks med svensk varningstext med mera, säger Bo Sörensson.
Butiksägaren kommer även att åtalas för grov olovlig körning samt brukande av falsk urkund sedan han ertappats att köra bil utan körkort.

Annons
Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser