Annons

Storslaget när Rotary fixade galan

Söndagens och måndagens Rotarygala blev en varierad afton med både musical- populärmusik och opera till förmån för ett par olika ungdomsprojekt i såväl Landskrona som i Sydafrika.
Det lär ta någon vecka innan vi hunnit summera allt, säger Claes Persson från Landskrona Rotaryklubb som hoppats kunna dra in uppemot 100 000 kronor åt projekten.
Helt klart var det uppskattat av såväl publik som scenkonstnärer och vi som stod bakom arrangemanget.
Och att döma av publikens glada leenden och prat om både Marianne Mörcks strålande personlighet och om scenungdomarnas förträfflighet så kan man nog tala om en succé.
 
Föreställningen bjöd på en kavalkad av musik ur Lion King, Rent, Fantomen på operan, Carmen, Spelman på taket, Kristina från Duvemåla och Lejonkungen.
Här fanns ungdomarna som fått Jaderska musikfondens stipendium, ungdomar från musikhögskolan, vuxenkör från Rönneberga med körledare Lars Ahlinder, barnkör med körledare Agnetha Coltén och dansare. Trion  MICS bestående av Emma Rosenberg, Carolina Richard och Sofia Sjögren bjöd dessutom på nummer med afrikansk anknytning.

I andra akten var det Sound of Music som gällde. Marianne Mörck äntrade scenen och fyllde upp hela salongen med sin personlighet på ett positivt sätt. Hon berättade gripande om Maria von Trapps liv och familjen von Trapps livsöden och äventyr innan musiken tog vid.

Annons
 

Efter föreställningen fick Margareta Rosenberg en pratstund med Marianne Mörck.

Har du spelat rollen som Maria von Trapp tidigare?
– Ja, jag tror det var -88 och vi gav ca 100 föreställningar i Malmö under cirka två år. Lars Humble spelade Kapten von Trapp.  Jag läste då allt jag kunde hitta om Maria och von Trapps familj. Jag ville verkligen lära känna Maria och förstå hennes liv.

Ger du fler konserter/föreställningar om Maria von Trapp?
– Ja, om tillfälle ges och jag får en härlig kör så gör jag gärna det.

Du spelade även abbedissan i Göteborg, hur var den rollen?
–  Ha ha ha…när Göteborg ringde och frågade om jag ville medverka i Sound of Music så tackade  jag ja genast. Men det skulle visa sig att jag var tänkt till rollen som abbedissan och inte till Maria. Åldern och kroppen passade väl bättre till abbedissan och inte till Maria. Men att spela abbedissan var roligt. Jag lärde känna henne väl för jag umgicks med henne nästan dagligen under den perioden.

Vem kan du identifiera dig med med, Maria eller abbedissan?
– Maria, hennes tankar och livsfilosofi är väldigt lik mina värderingar. Hon/vi klarar oss i alla lägen, vi tycker om människor och att göra människor glada med vår musik. Jag är inte lika religiös som Maria var,  men jag tror på det goda i livet.

Hur var det att jobba med detta projektet och med ungdomarna?
– De är väldigt väl förberedda, kunnigt folk både på scen och utanför. Det märks att barnen känner till musiken och sångerna. De har övat ganska mycket i 14 dagar och de kände inte varandra innan men projektet har fört dem samman. Till och med barnen säger till mig nu när jag har gjort något fel.

Vad står härnäst på schemat för dig?
– Imorgon (läs i tisdags) blir det två radioprogram sedan reser jag till Stockholm. Jag ska snart repetera inför Romeo och Julia som har premiär i september. Och jag ska vara med i Les Miserables. Jag har späckat program fram till hösten 2013.

Hur tillbringar du din lediga tid?
– Då är jag hemma i min ”bunker” där jag bor i Bunkeflostrand. Mina vänner kallar det för ”bunkern” för där är väldigt insynsskyddat och det gillar jag, säger Marianne med ett leende på läpparna och reser sig och går iväg för att tacka ungdomar som varit med på scenen.


Alegria med dansgrupp från Landskrona Dansstudio.


Habanera ur Carmen.


Om jag var en rik man ur Spelman på taket med Jonas Oscarsson.


Shakles med MICS, Carolina Richard, Emma Rosenberg och Sofia Sjögren.


Mitä Kaikatat Kivonen (finsk låt) framförd av Johanna, Julia, Amelie, Jonathan,
Martin R och Martin W.


African Medley.


Alla nunnorna tillsammans med abedissan i grå cape.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser