Annons

Ingen mätbar skillnad efter Earth Hour

20.30 i lördagskväll var den utsatta tiden för den omtalade kampanjen Earth Hour. Kampanjen uppmanar allmänheten att i första hand att släcka sina lampor och eventuellt stänga av alla ickenödvändiga elapparater för att uppmärksamma om klimatfrågan. Men trots detta kunde man enligt uppgifter på tisdagseftermiddagen inte läsa av några mätbara skillnader i elförbrukningen under lördagskvällen i Landskrona.
– Nej, vi kunde inte märka av någon förminskning i förbrukningen snarare tvärtom. Det var så att Scandust startade upp sin produktion vid den tidpunkten så vi såg en ökning just då, säger Kenneth Nilsson på Landskrona Energi.

En av personerna som deltog i kampanjen under lördagskvällen var Sabina Björklund som själv har kontaktat och uppmanat såväl vänner som företag att medverka under Earth Hour.
– Jag och min familj släckte ner under kvällen och hade stearinljus. Det var ganska mysigt och man kände att man själv hade gjort något bra.
– Klart att man blir lite besviken att det inte kunde avläsas någon skillnad men man kan inte ge upp klimatfrågan bara för att några inte ville släcka ljuset.

Annons
Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser