Annons

Pusselbitarna faller på plats hos Falcons

Landskrona Falcons och Rickard Jacobsen, har kommit överens om ett nytt 3-årsavtal som börjar gälla från 1 maj 2011. Det nya avtalet sträcker sig fram till 2014.
– Jag trivs i Falcons och vi har en härlig stämning i truppen. Jag vill avsluta min karriär i laget i mitt hjärta och jag känner att jag fortfarande har mycket kvar att ge. Mitt mål är att inom tidsramen för det nya avtalet gå upp med Falcons i SSL. Det hade varit fantastiskt roligt, säger kapten Jacobsen.

Flera av lagets äldre och tongivande spelare har även de utgående kontrakt.
Detta är dock inget som oroar Falcons sportchef Petri Manu.
– Nej. Jag kan säga att jag tagit efter Arsène Wenger i mitt favoritlag Arsenal. Vi skriver ettårskontrakt med spelare över 30. Men visst hoppas jag att vi får se en fortsättning för målkungen Tobias Blixt, Anders Billquist och de andra gubbarna, säger en leende Petri Manu som även hoppas kunna behålla Alexander Nede i truppen.

Annons
 

Vem tränar laget?
Inte heller tror sportchefen att det ska ta lång tid innan klubben kan presentera vem eller vilka som ska leda laget inför nästa säsong. Det har spekulerats en del i att Pixbo Wallenstams huvudtränare Vidar Jonsson som återvänder till Skåne kunde vara en kandidat på posten.
Det är ingen hemlighet att jag tycker att Vidar är en av landets bästa tränare. Intresset för hans tjänster finns hos flera klubbar. Jag vill dock understryka att vi är oerhört nöjda med det sätt våra tränare skött uppgiften.  Hur vi kommer att formera oss runt laget hoppas jag dock att vi har klart inom en veckas tid, säger Petri Manu.
Klart är att klubben förlängt sitt samarbete med fystränaren och massören Jonny Karlsson.
 – Jonny har gjort ett kanonjobb hos oss i flera år och jag tvekade inte en sekund att förlänga avtalet med honom. Han är en viktig bit i vår organisation kring seniorlagen, framförallt i herrlaget. Det är oerhört sällan vi har skador i laget och detta mycket tack vare Jonny, poängterar Petri Manu.

Bäst i Skåne?
Falcons hade länge häng på seriesegern och den hägrande Superligaplatsen men fick som bekant ge sig sedan Jönköping visat sig vara aningens för starka. Falcons slutade på en tredjeplats i allsvenskans södra tabell.  Laget har dock fortfarande chansen att bli ”bäst i Skåne” då man i DM-finalen lite otippat ställs mot Munka Ljungby.
Här hade Falcons säkerligen hoppats på att få en hemmamatch i finalen mot  FC Helsingborg inför storpublik. Nu blir det istället bortamatch och ingen del av publikintäkterna.
Sådana är reglerna. Möjligen tappade vi 50000 kronor men det ligger helt utanför sådant vi kan påverka. Jag koncentrerar mig hellre på det vi kan påverka och det är vår egen organisation, avslutar Petri Manu och medger att det finns flera tankar kring hur den ska utvecklas i stadens ledande vinteridrottsförening.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser