Annons

Jonas Olsson redo för startelvan

Imorgon möter Sverige Moldavien i årets första kvalmatch till EM-slutspelet i Polen och Ukraina 2012. Förbundskapten Erik Hamrén har tagit ut en 20-mannatrupp till matchen och i denna återfinns bland annat Landskronasonen Jonas Olsson. Mittbacken är tongivande i West Bromwich vilka är en av tio klubbar som är indragna i bottenstriden och som kämpar för att spela i Premier League även nästa säsong.
Med tanke på hur det sett ut den senaste tiden så är jag övertygad om att vi kommer att ha minst tre lag bakom oss söndagen den 22 maj, säger Olsson som just nu befinner sig med landslaget i Stockholm och laddar inför match.
– Att spela med landslaget är alltid ett privilegium, säger försvarsspelaren som hoppas på att få spela från start.
– Det har gått bra för mig på senare tid och jag tror att jag har en bra chans att få vara med i startelvan men det är Erik som tar ut laget och skulle det bli bänken så har han säkert anledning till det.
Att Jonas Olsson är i högform visade det sig inte minst förra lördagen då han var bäst i sitt lag då de tog emot Arsenal på The Hawthorns.
– Det gick väl bra, säger Olsson blygsamt. Men faktum är att det var 28-åringen som styrde praktiskt taget hela sitt lag från sin mittbacksposition och hade det inte varit för en målvaktstavla så hade West Bromwich tagit tre pinnar mot toppstridande Arsenal.
– Vi ledde med 2-0 och det är alltid tråkigt att tappa ledningen. Samtidigt ska vi vara ödmjuka och erkänna att vi spelade mot ett av världens bästa anfall och med tanke på det så är jag nöjd.
På den efterföljande presskonferensen berömde såväl den egna tränaren Roy Hodgson som Arsenals coach Arsène Wenger Jonas Olsson.
– Han var magnifik. Han har en fantastisk blick för spelet och hur viktig han är för lagets försvarsspel går knappast att uppskatta, sade Hodgson på en direkt fråga från Landskrona Direkt och Wenger hyllade lagets disciplin och organisation i försvaret.
– Jag ser det som att vi vann en poäng och det som satte käppar i hjulen var West Bromwichs försvarsspel. De var oerhört samlade och gav oss inte mycket spelrum, sade Arsenaltränaren.
Erik Hamrén har förutom Jonas Olsson tagit ut Michael Almebäck, Mikael Antonsson och Andreas Granqvist som mittbackar och det är väl den sistnämnde som känns närmast en plats i startelvan tillsammans med Jonas Olsson som blickar fram i tiden.
– Drömmen är att få spela i ett stort mästerskap. EM i Polen och Ukraina 2012 och VM i Brasilien två år senare är något som jag hoppas ska gå i uppfyllelse. Men först har vi ett EM-kval som vi ska ta oss genom och andraplatsen efter Holland är ett klart realistiskt mål för Sverige. Om vi inte blir bästa tvåan så går vi till slutspel via Play-off, avslutar Jonas Olsson med ett leende.


Arsenals anfallare Marouane Chamakh var hårt bevakad av Jonas Olsson då de båda möttes förra lördagen.

Annons
 


Utöver att Jonas Olsson är en tuff försvarsspelare så är han ett vasst vapen vid fasta situationer i motståndarnas straffområde. Här i kamp med Arsenals målvakt Manuel Almunia.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser