Annons

Släck ikväll uppmanar gymnasisterSabina Björklund hoppas att alla släcker lamporna ikväll och deltar i Earth hour. FOTO: FREDRIK WESTIN.

Sista årseleverna Sabina Björklund och Elin Larsson från Allvar Gullstrandgymnasiet uppmanar klasskamrater såväl som företag att delta i kvällens Earth hour med start klockan 20.30 och en timme framåt. Hur kommer det sig att ni har engagerat i klimatförändringsfrågan?
– Jag har nog alltid varit intresserad av ämnet, men både jag och Elin gick en distanskurs vid Lunds universitet som hette ”Young masters programme”. Där vi fick lära oss mycket om saker man själv kan göra för att få positiva och långvariga effekter i både sin lokala omgivning och nationellt. Därför vill vi nu uppmana fler personer än bara familj och vänner att engagera sig i klimatarbetet och Earth hour.
Vad har ni gjort för att nå ut till folk?
– Vi har satt upp affischer på olika platser i Landskrona och på vår gymnasieskola. Sen har vi kontaktat fastighetsföretaget HSB som har hjälpt oss att nå ut till alla deras anställda för att förhoppningsvis få dem att uppmana de boende i deras fastigheter att stänga av strömmen under Earth hour. Responsen har varit väldigt bra.
– Avslutningsvis, vill jag betona hur viktigt det är att ta eget initiativ och försöka jobba miljövänligt. Man behöver inte vänta på att politikerna ska bestämma att hur saker ska skötas för att värna om naturen, man kan göra så mycket själv. Det är delvis därför som vi har valt att engagera oss för att få så många som möjligt att delta i kampanjen.

Annons
Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser