Annons

Bois skakade HIF på OlympiaMarcus Lantz var tillbaka på Olympia men nu i den randiga tröjan. HIF drog dock det längsta strået och vann med 1-0.

Bois lyckades sånär hålla stången mot Helsingborgs IF då de båda lagen möttes på Olympias a-plan i årets sista försäsongsmatch i Sverige för de randiga. Bedriften blir inte mindre av det faktum att det var genrep för HIF inför den allsvenska premiären nästa vecka. HIF-försvararen Christoffer Andersson lyckades dock peta in matchens enda mål i mitten av andra halvlek.

Första halvlek började avvaktande men Bois var något mer aktiva offensivt. Framför allt var det på vänsterkanten som de randiga anfallen kom genom Surprise Ralani. Första chansen hade dock Fredrik Olsson som, efter att ha blivit framspelad av Marcus Lantz, sköt i burgaveln efter sex minuter.
BoIS fortsatte att spela bra och skapade en hel del skapliga chanser men bollen ville inte in. Bland annat så fick såväl Surprise och Thomas Raun som Max Mölder se sina skött gå över ribban.

Annons
 

I andra halvlek började Bois bra även då. Bland annat var det inte långt ifrån att Fredrik Olsson kunde gett de randiga ledningen. Men så blev inte fallet. I stället lyckades HIF göra matchens enda mål i minut 68. Det var Max Mölder som drog på sig en frispark som Mattias Lindström slog. Peter Karlsson räddade men veteranen Christoffer Andersson fick en tå på returen och 1-0 var ett faktum.

Därefter skapade HIF några halvchanser och i slutet av matchen hade Raun ett utmärkt frisparksläge men skottet gick över och någon minut senare blåste domaren av matchen inför de 3314 betalande åskådarna.
– Det är glädjande att vi kan hålla ett så bra lag tysta så länge, sade Bois tränare Henrik Larsson nöjt efter matchen.
Det finns dock en hel del som tränaren behöver se över.
– Vi har saker som behöver elimineras och det ska vi titta på under lägret, säger Henke som under nästa vecka kommer att grilla sina spelare i ett läger i Portugal.
– De har bra planer där nere och det ska bli skönt att träna på gräs, avslutar Henrik Larsson.


Christoffer Tapper Holter ger sig på ett akrobatiskt nummer av den högre skolan.


Fredrik Olsson hade en skaplig chans i första halvlek men hans skott gick i burgaveln efter en touch av en HIF-försvarare.


Thomas Raun får med beröm godkänt för dagens insatts mot HIF…


…men det var dock Surprise som skapade mest på sin vänsterkant.


Alexander Zaim följer gärna med upp i anfallen från sin backplats.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser