Annons

S-ombud skriver politisk historiaHåkan Juholt populär i LandskronaFöga anade Jonas Esbjörnsson att han skulle vara med och rösta fram förra årets 1-majtalare i Landskrona, Håkan Juholt, till ny partiledare för Socialdemokraterna.

Föga anade Jonas Esbjörnsson att han skulle vara med och rösta fram förra årets 1-majtalare i Landskrona, Håkan Juholt, till ny partiledare idag.
– Inte i min vildaste fantasi, konstaterar Jonas Esbjörnsson som när det begav sig deltog i fanborgen som omgav Håkan Juholt när denne höll sitt tal.
– Fast han var en av mina favoriter när diskussionen om ny partiledare pågick. Han gjorde ett mycket positivt intryck på 1 maj, minns Jonas Esbjörnsson som får sällskap av Jörn Jönsson som Arbetarekommunens ombud på kongressen.
– Juholt fanns med på min tre i topplista, så jag tycker det är ett mycket bra val, poängterar Jörn Jönsson.

För Arbetarekommunens ordförande, Anders Karlsson känns valet av ny partiledare lite extra. Som Skånes representant i valberedningen har han varit med om att vaska fram de nya namnen till partiledningen.
– Även om jag haft och har många viktiga uppdrag så känns det här så klart lite speciellt, menar Anders Karlsson som var med också när både Göran Persson valdes 1996 och sen också Mona Sahlin 2007.
– Men det skall inte bli någon vana att byta partiledare ofta, poängterar han och tror att den breda diskussion som förts inom partiet är en garanti för att valet av Håkan Juholt är en långsiktig lösning.
– Absolut, vi har arbetat mycket brett inom valberedningen och varit noga med att förankra våra förslag i de olika distrikten. Det innebär att kandidaterna är väl förankrade även om det inte alltid framgått av rapporteringen i media.

Annons
 

Några problem med valen av såväl ny partiordförande som övriga förtroendeuppdrag lär det inte bli vid helgens kongress.
– Men säkert kommer det att föras flera spännande diskussioner om hur vi skall få ut vår politik och bättre profilera oss för att komma tillbaka i regeringsställning vid nästa val, hoppas Jonas Esbjörnsson.
– Att få vara med och rösta fram en ny partiledare är stort, det är ett förtroendefullt uppdrag, avslutar Jörn Jönsson.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser