Annons

Balkanvecka på biblioteket

Kommande vecka lyfter stadsbiblioteket fram litteratur, musik och konst som har anknytning till Balkan. Måndagen den 28/3 19.00 berättar Sevko Kadric om sitt författande och sitt intresse för integration, miljö och bergsklättring. Tisdag 29/3 19.00 besöker en av Sveriges stora författare Landskrona stadsbibliotek. Theodor Kallifatides är känd för att skildra kärlekens väsen, Greklands samtidshistoria och invandrarens situation i Sverige. Onsdag 30/3 19.00 besöker författaren Hamit Gurguri biblioteket. Han är ursprungligen från Kosovo men är bosatt i Sverige sedan 1992. Gurguri skriver om människorna, kulturen och språket i Kosovo. Under kvällen framträder medlemmar ur kulturföreningen Qendra Kulture Shqiptare Okarina, Landskrona, med musik från Balkan. Torsdag 31/3 19.00 Bibliotekets personal har valt ut vissa författare och böcker från Balkan som de presenterar under kvällen. Biblioteket bjuder på fika. Lördag 2/4 11.00 Enisa E. Grozdanic kallar lördagens program för ”Här och nu – Det viktigaste är inte varifrån man kommer utan vart man går”. Under dagen presenterar hon sina bilder samtidigt som biblioteket erbjuder fika.
Till Balkanländerna hör Albanien, Bosnien-Hercegovina, Bulgarien, Grekland, Kroatien, Makedonien, Montenegro, Serbien, Kosovo, Turkiet (östra Trakien), Rumänien och Slovenien.

Annons
Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser