Annons

Stadsbyggnadskontoret ser om sitt hus

Stadsbyggnadsförvaltningen har sedan nyår rekryterat inte mindre än elva nya tjänstemän varav flera chefer. Av de elva tjänsterna är sex nyinrättade.
– När jag tillträdde den 1 januari var organisationen ett skelett, säger nämndens partilöse ordförande Börje Andersson, som började med att se till att den konsultarvoderade stadsarkitekten Per Fredrik von Platen förordnades som stadsbyggnadschef.
Hans betydelse i den rollen är densamma som Henkes i Bois, menar Börje Andersson och syftar på förvaltningschefens förmåga att få ihop organisationen.
– Arbetsmiljön och chefen är av största betydelse för de personer vi nu rekryterat, säger han och medger samtidigt att lönen har en viss betydelse.
– Allsvenska spelare kostar.

47 000 kronor i månaden får Petter Eiring som i mitten av maj tillträder som ny stadsarkitekt. Samma summa erhåller Åsa Lindborg som 14 dagar tidigare påbörjar tjänsten som ny planchef.
En tusenlapp mindre blir det för Peter Siilak som i april hoppas kunna gå i tjänst som ny teknisk chef.
Lite olyckligt blev han inlagd på sjukhus i Österrike efter en skidsemester, förklarar Per Fredrik von Platen.
Både förvaltningschefen som nämndsordföranden menar att Landskrona är hett bland arkitekter just nu.
Landskrona har en makalös potential, betonar Per Fredrik von Platen och intygar att flera av de nyanställda dessutom funderar på att flytta till kommunen.
Övriga tjänster som tillsatts på sistone är en landskapsarkitekt, en förrättningslantmätare, en byggnadsinspektör tillika energirådgivare, två planarkitekter samt två bygglovsarkitekter.

Annons
Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser