Annons

Fruktansvärda dagar för Jamal Barani

Oron och ängslan återspeglas i Jamal Baranis ögon. Läkaren på medicinakuten vid Landskrona lasarett slits mellan hopp och förtvivlan när han försöker följa rapporteringen från sitt forna hemland Libyen.
Det tjänar inget till att bara sitta hemma och oroa sig. På jobb kommer jag ifrån eländet lite, säger  Jamal Barani som sedan en vecka tillbaka inte kan komma i kontakt med släktingarna i hemstaden Misurata.
– Staden är isolerad från omvärlden. Kadaffis styrkor har omringat hela staden och försöker ta sig in för att i civilbefolkningens skydd komma undan koalitionens attacker. Många har dödats i staden och nu har vatten och el stängts av. Sedan tidigare har telefonförbindelser och Internet stängts ner, säger han bekymrat.

Misurata ligger drygt 20 mil från Libyens huvudstad Tripoli.
– Staden har cirka 300 000 invånare och vad jag hört så saknas det nu läkemedel och sjukvårdsutrustning på sjukhusen.
– Min fru kommer från motståndsrörelsens huvudstad Bengazi. Där känns det lite tryggare just nu.

Annons
 

Jamal Barani och hans hustru Ibtesam Elfaghi, läkare även hon, har haft planer på att återvända till hemlandet med sina barn.
– Vi får avvakta utvecklingen. Först måste hela familjen Kadaffi ha släppt ifrån sig makten, säger läkaren och innan Landskrona Direkt går glimmar det till i hans ögon.
– Jag hoppas att vi snart kan ses igen och att jag då åter kan le.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser