Annons

Mikaela gör politisk karriär i 08-land

I helgen blev tidigare landskronabon Mikaela Persson invald i Miljöpartiet de gröna i Stockholmsregionens styrelse. Styrelsen arbetar mot Stockholm läns kommunavdelningar, Stockholms län är Miljöpartiets starkaste fäste med nästan 5000 medlemmar. Till styrelsens ordförande valdes Mats Pertoft som i höstas lämnade riksdagen och vice ordförande partistyrelseledamoten Anna Norrman, från Malmö.

– Det känns så klart otroligt bra att få vara en viktig kugge i början på något stort. Miljöpartiet de gröna växer så det knakar, nya medlemmar kommer varje dag och söker möjligheter att påverka politiskt. MP i Stockholmsregionen har till uppgift att stödja kommunerna i Stockholms län och landstingsgruppen med att utbilda, skapa nätverk och ge medlemmarna ett forum att utvecklas i. Att vara en del i byggandet av Sveriges näst största parti i landets viktigaste region är hedrande, säger Mikaela Persson.

Annons
 

Valberedningens beskrivning på mig satt som en smäck: ”Ny i Stockholm med ungdomlig glöd”. Det är med den glöden som jag går in i styrelsearbetet. Vi har viktiga valrörelser att vinna under 2014 och jag ser fram emot att bygga dessa valrörelser på bästa sätt, avslutar Mikaela Persson.

Tidigare har Mikaela Persson startat upp Grön Ungdom i Landskrona, suttit i MP Skånes styrelse, varit ersättare i Barn- och Ungdomsnämnden i Landskrona samt ledamot i Grön Ungdoms förbundsstyrelse. Numera bor 23-åriga Mikaela Persson i Stockholm och jobbar som fältkonsulent för Ungdomens Nykterhetsförbund. Som uppvuxen i Landskrona är hon en inbiten BoISare som ständigt poängterar, med stolthet, sin härkomst från Landskrona i första hand, Skåne i andra hand.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser