Annons

Gott om villatomter för eget husbygge

För den som vill bygga ett eget hus finns inte mindre än 420 detaljplanerade tomter i kommunen.
Problemet är bara att tomterna inte alltid ligger där de som står i kommunens tomtkö vill bygga sitt drömhus, det visar den enkät som kommunen låtit göra bland dem som står i kö.
– Huset skall helst ligga i Borstahusen, alternativt Säbyområdet eller Glumslöv, berättade Eivor Johansson som genomfört undersökningen.
– Resultatet visar på ett starkt stöd för den politik vi driver, betonade kommunstyrelsens ordförande Torkild Strandberg (FP) och lyfte fram planerna på 1 500 nya bostäder i kustnära läge.
I tomtkön står omkring 500 personer och en stor del bor redan nu i en villa i ett attraktivt område. Ingen är i akut behov av en bostad och många är äldre med utflugna barn.

Av de 327 som svarat på enkäten vill 91 procent bo en villa i ett plan på mellan 100 och 150 kvadratmeter. Ett 50-tal efterfrågade också seniorboende, gärna på Lägerplatsen intill Exan.
Och det är inte bara Ulf Lundell som vill bo nära havet, det vill hela 86 procent av dem som svarat på enkäten.
– Nu kommer vi att titta närmare på resultatet och se hur vi skall gå vidare för att möta önskemålen, poängterade Torkild Strandberg.
De redan 420 detaljplanerade tomterna ligger utanför tätorten, exempelvis i Häljarp, Säby, Härslöv och Saxtorp. Här är det inte lika lätt att hitta tänkbara köpare som i Borstahusen.
– Det är privata markägare som tagit fram planerna och jag är öppen för att vi också ställer upp från kommunens sida med att marknadsföra de här tomterna, poängterade stadsbyggnadsdirektör Per Fredrik von Platen som också är glad över att kommunen nu äger större delen av den mark som omger tätorten.
– Det innebär att det kan bli snurr på grejorna och i planen för norra Landskrona planerar vi för 750 fribyggartomter, något som efterfrågas av de som står i tomtkön.

Annons
 

Någon enkät som gäller boende för exempelvis ungdomar som söker en första bostad är ännu inte genomförd, men finns med i planerna.
– Vi kommer att titta närmare också på andra delar av bostadsmarknaden, lovade Eivor Johansson avslutningsvis.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser