Annons

”Ung och fräsch” utställning på museet

I helgen har utställningen ”Material Matters” vernissage på museet. Gruppen bakom utställningen är nio nyexaminerade konsthantverkare från högskolan för design och konsthantverk i Göteborg.
– Vi är en grupp som haft koll på varandra under de senaste fem åren, då vi alla har läst vår mastersexamen på HDK i Göteborg. Därför kände vi som grupp att vi ville ställa ut tillsammans trots våra olika inriktningar, säger keramikkonstnären Margit Brundin.

Konsthantverksutställningen ”Material matters” innefattar konsthantverk i porslin och lera, smycken samt broderier från konstnärerna: Elisabeth Billander, Margit Brundin, Oscar Gard Montán, Eszter Imre, Jenny Klemming, Jennie McMillen, Sara Pihlström, Ida-Lovisa Rudolfsson och Kajsa Sognell. I utställningen kommer alla att visa sina egna tolkningar av begreppet konsthantverk.
Budskapet bakom utställningens namn uppger gruppen kan tolkas både bokstavligt och på ett mer metaforiskt sätt. Nämligen att allt i världen är materiella ting, men att namnet även anspelar på den överkonsumism som finns i världen.
– Vi har som uppgift att visa både nytt och gammalt här på museet och vi fastnade för den här utställningen. Mycket tack vare att den har nya tankar och det känns ung och fräsch, säger Åsa Karlsson, antikvikarie på Landskrona museum.
Utställningen invigs på museet klockan 14 på söndag och kommer att visas fram till den 8 maj.

Annons
 


Gruppen ställer ut för första gången tillsammans sedan deras examensutställning på Röhsska museet i Göteborg.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser