Annons

Estet College startar i höst

I höst startar en ny estetinriktad grundskola med namnet ”Estet College” i de oanvända lokalerna i anslutning till Allvar Gullstrandgymnasiet.
Konceptet bakom den nya estetinriktade grundskolan kom fram i ett samarbete mellan Allvar Gullstrandgymnasiet och Kulturskolan
Tanken är att förbättra möjligheterna för eleverna och införa större samarbeten mellan estetklasserna på grundskolan och gymnasiet, säger Kulturskolans rektor Björn Larsson.
Vi kommer även, i samband med den nya skolan, att försöka samarbeta med andra kulturverksamheter runt om i staden som t.ex. Plantan. Då tänker vi oss större konserter och ensemblespelningar och andra roliga projekt.
I höst kommer den nya grundskolan att ha lektioner både i lokalerna anslutna till Allvar Gullstrandgymnasiet och på Kulturskolan, något som eleverna på båda skolorna verkar uppskatta.
– Jag tror att den nya skolan kan leda till att fler grundskoleelever kan vänja sig vid tanken att gå på Gullstrand efter att man har gått ut nian och det är ju väldigt bra. Förhoppningsvis kommer det även leda till att fler personer kommer att välja estetprogrammet, säger Demina Rosenquist som läser andra året på estetprogrammet.
”Estet College” kommer att ta emot elever från och med årskurs 7.

Annons
Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser