Annons

Mästare in på bara huden

Som hantverkare är ett mästarbrev något av det mest prestigefyllda man kan få. Det är dock något som inte tillhör vanligheterna att sådana utses idag. För hudterapeuten Emelie Persson har det dock blivit verklighet. Utmärkelsen fick hon då organisationen Företagarna Landskrona höll sitt årsmöte på tisdagskvällen.
– Det känns jättebra. Nu ska diplomet ramas in och hängas upp i mottagningen så att alla kan se det, säger en strålande glad Emelie Persson i samband med att hon mottager brevet.
Provet som ligger till grund för diplomet gjordes förra året.
Den praktiska delen gjorde jag i april 2010 och den bestod i att man fick visa upp att man behärskade olika behandlingar. Den teoretiska biten innebar att jag skrev en fördjupad uppsats som riksorganisationen för hudterapeuter skulle godkänna, förklarar den nykorade mästaren som till vardags jobbar på Camé i Borstahusen.
– Målet är att driva en egen hudvårdsklinik en vacker dag, förklarar Emelie Persson

Förutom mästarbrevet delades det vid årsmötet ut sex gesällbrev. Det var frisörerna Rebecca Cederholm, Emma Persson och Johanna Janatuinen som ärades med diplomen tillsammans med målarna Linus Westerlund och Fredrik Ekberg samt hovslagaren Filip Persson.

Annons
 


Tre frisörer, två målare och en hovslager tog emot gesällbrev på Företagarnas årsmöte. Ålderman Sven Röiseth höll traditionsenligt i ceremonin.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser