Annons

Ny ordförande i Röda Korset

Efter nio år tackade Landskronabygdens Rödakorskrets ordförande Barbro Boström för sig då det hölls årsstämma nyligen. Klubban tas över av Sylva Rampe.
– Att jag avgår är enligt statuterna i Röda Korset. Det är med stor tillförsikt jag lämnar över till Sylva Rampe, säger Barbro Boström och tackar för gott samarbete.

Vid årsmötet, som avhölls inför cirka 30 mötesdeltagare på Församlingshemmet i Asmundtorp, deklarerade den nyvalda ordföranden sina tankar för det kommande året.
– Först och främst vill jag att vi skall hitta en gemensam ändamålsenlig lokal, där vi ska kunna ha både Kupan och Loppis och kunna fungera som föreningslokal. Det är viktigt att lokalen är handikappanpassad, så att även t.ex. besöksgruppen skall kunna komma dit med sin verksamhet, där många sitter i rullstol. Sedan tar ett stort arbete vid att få samman de olika frivilliggrupperna under gemensamt tak. Vidare vill jag fortsätta befintliga aktiviteter som läxläsning, Tala Svenska, Kvinnofrid samt Beredskapsstyrkan. Dessutom hoppas jag att Trygghetsboendet Smedjan skall bli klart under året, sade Sylva Rampe på mötet.

Annons
 

En annan punkt på dagordningen var att Roger Gustavsson berättade om sin resa till Etiopien med en Röda Korsdelegation, vilka kunde konstatera att deras bidrag har omvandlats till åtta välfungerande brunnar, sanitär utrustning och annat livsnödvändigt till våra medmänniskor i Afrika.
– Det var mycket givande. och just nu fokuserar vi på Libyen och håller som bäst på med en insamling till det drabbade landet, säger Barbro Boström.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser