Annons

Entreprenör vill ta över Bio MaximFörhandlingar pågår i optimistisk anda

I söndags visades den sista filmen på Bio Maxim. Det var Titanic som gick för en nästan fullsatt salong. Nu ser det dock ut som att det kan bli bio i Landskrona trots allt. Diskussioner har förts under en tid mellan Bio Maxims nuvarande biografägare Marie Öhgren och Max Klintman som driver Biohuset i Höllviken.
– Max Klintman är en man som brinner för bio och Landskrona behöver en biografägare som är lyhörd för landskronabornas önskemål och som driver biografen med flexibel filmsättning.  Jag är övertygad om att Max Klintman är det bästa alternativet för en fortsatt biografverksamhet i Landskrona, säger Marie Öhgren som hoppas nå en överenskommelse med Max Klintman inom kort.

Skulle de båda parterna hitta en snabb lösning har Klintman ambitionen att köra repertoarfilm samtliga dagar i veckan på Maxim. En målsättning med diskussionerna är att Klintman ska kunna starta filmvisningarna i maj med premiär på Pirates of the Caribbean: I främmande farvatten.
Det är målet och jag är optimistisk, säger Max Klintman.
– Nu ska jag kontakta kommunen och jag hoppas att vi gemensamt kan föra positiva diskussioner om bions framtid i Landskrona, säger Klintman.

Annons
 

Faktum är att han har kopplingar till Bio Maxim sedan tidigare.
– Under lång tid fanns det tre biografer i Landskrona. Det var Rio, Saga och Imperial. Men då det åter blev bio i den nuvarande salongen under namnet Maxim så var det faktiskt min far Lars som startade, säger Max Klintman och fortsätter.
– Sedan kom videoepoken och pappa överlät driften. Han startade dock i Svedala 2003 och 2005 var det dags för Höllviken. Tyvärr så gick han bort innan vi hann öppna i Höllviken men jag och min bror Buster körde igång och nu vill jag vidga vyerna och öppna i Landskrona.

Mycket kommer att vara sig likt trots en hel del förändringar.
– Vi kommer att satsa mycket på digital film. Det är ett måste. Dessutom kommer vi att bygga om kassan och se över lite andra detaljer. Men jag vill poängtera att inget är klart ännu även om jag är övertygad om att vi kommer att hitta en lösning.

På frågan om namnet svarar Max Klintman diplomatiskt.
– Jag förstår att det är mycket känslor inblandat för Landskronaborna. Därför har jag funderat och kommit fram till att Biohuset Maxim i Landskrona är ett namn som borde passa, avslutar Max Klintman.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser