Annons

Bois gick med vinst

Det är mycket skriverier om olika fotbollsklubbars röda siffror efter 2010. Vad gäller Landskrona Bois så är det dock svarta siffror som gäller, även om de inte är så stora.
– Vi gör en vinst på cirka 100000 kronor. Det kanske inte är så mycket men det är på rätt sida i alla fall, konstaterar klubbens ordförande Kenneth Håkansson.
Den totala omsättningen uppgår till 27,8 miljoner kronor varav 22 miljoner gäller föreningen.
– De övriga 5,8 miljonerna gäller Dianaskolan som är ett aktiebolag som är helägt av Bois, förklarar ordföranden.

Siffrorna för 2010 visar att publikintäkterna varit de samma som året innan, cirka 6,5 miljoner kronor, och det samma gäller personalkostnaderna som legat på 13,1 miljoner de senaste två åren. En siffra som dock är betydligt lägre för 2010 än året innan är medlemsantalet. 2009 hade föreningen 788 medlemmar medan siffran för 2010 var så låg som 618.
– Det kan tyckas mycket. Men sänkningen har en logisk förklaring. Tappet kom i och med att vi lade ner projektet BoIS i Centrum, berättar Bois kanslist Christer Torpling.

Annons
 

Vad gäller marknadsintäkterna så har dessa dock ökat från 12 miljoner kronor 2009 till 14,3 ifjol.
– En stor anledning till denna ökning stavas naturligtvis Henrik Larsson, säger Kenneth Håkansson men betonar att man kommer att jobba hårt för att öka marknadsintäkterna ännu mer.
– Vi kommer faktiskt att budgetera ytterligare två miljoner till 2011 och det är en ordentlig summa med tanke på storleken på klubben och i vilken division vi ligger i.

Mer exakta siffror kommer att presenteras den 14 mars då Landskrona Bois håller sitt årsmöte.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser