Annons

BoIS krossade RosengårdDagens vackraste mål gjordes av Alban Shipshani som på egen hand dribblade sig genom Rosengårdsförsvaret och gjorde 4-1.

Trots ett flertal skador tog BoIS en mycket välförtjänt seger då man besegrade division 1-klubben Rosengård med 4-1. Mest tongivande i första halvlek var Italo Fernades, en brasiliansk spelare som provspelar med BoIS denna vecka. Han var hela tiden på språng på sin vänsterkant och det var också han som gjorde matchens första mål. Han lyckades slita sig fri från sin bevakning i den 14:e minuten och pricksköt in 1-0 till höger om Malmökeepern.
Innan målet var spelet inte något upphetsande men sedan var det BoIS som bestämde. I minut 38 var det dags för 2-0. Det var Thomas Raun passade Fernandes som i sin tur frispelade Fredrik Karlsson som inte gjorde något misstag. När sedan Alexander Zaim nickade in 3-0 i öppet mål ett par minuter in i andra halvlek så hade BoIS fullständig kontroll. Passningarna satt ofta på foten och det märktes att självförtroendet ökade efter hand.

En bit in i andra halvlek bytte tränare Henrik Larsson bland annat ut de båda Fredrikarna Olsson och Karlsson och in för de båda kom Ajsel Kujovic och Alban Shipshani. Farten på bollen ökade ännu mer och de båda gjorde lite som de ville med det kämpande Rosengårdsförsvaret. Att Rosengård reducerade genom ett långskott efter cirka 70 minuter verkade inte påverka de randiga som fortsatte att briljera.
Matchens sista mål var en riktig läckerhet. Alban Shipshani fick bollen och dribblade sig genom försvaret och gjorde 4-1 på egen hand. Matchens sista chans hade Patrik Åström som fick ett fint pass från framstormande Linus Olsson men bollen smet just utanför.
– Den första kvarten är jag inte nöjd med men sedan lossnade spelet och jag tycker att vi vinner rättvist, sade BoIS tränare Henrik Larsson efter matchen.
– Vi fick se ett fint anfallsspel och även ett mycket vackert mål av Shipshani. Dessutom såg det tryggt ut i försvaret, konstaterade tränaren.

Annons
 


Det var Mirza Selimovic som vaktade BoIS mål i matchen mot Rosengård.


Fredrik Olsson låg tillsammans med namnen Karlsson bakom Alexander Zaims 3-0 mål.


Linus Malmqvist var framme i ett försök men han stoppades av en försvarare. Straff? Tveksamt.


Ajsel Kujovic visade att han har mycet att tillföra BoIS anfallsspel kommande säsong.


Linus Olsson drar en back och får in bollen till…


…Patrik Åström som dock styr bollen just utanför.


Ajsel Kujovic och Alban Shipshani rörde tunt rejält i Rosengårdsförsvaret.


Det var nog ingen av de 259 åskådarna som inte vill se mer av Italo Fernandes

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser