Annons

Gilgameshorkestern mottog Lions stipendium

På tisdagen tilldelades Kulturskolans symfoniska ensemble Gilgameshorkestern ett av Lions stipendier på 10 000 kr. Orkestern som varit verksam sedan 2004 representerades för dagen av dirigenten och orkesterledaren Michael Sideridis samt skolans rektor Björn Larsson.

Stipendiet överräcktes av presidenten i Lion´s club Citadella, Ingrid Jerlsten. I sitt tal lovordade hon orkestern för sin inlevelse och spelglädje då de medverkat vid Lions Luciafirande i Sofia Albertina kyrka de senaste två åren.
– Jag vill på min och orkesterns vägnar uttrycka ett stort tack till Lions club, säger Michael Sideridis.
– Det känns alltid bra med uppskattning och ger en extra sporre i vårt kommande arbete. Stipendiet kommer väl till pass då vi behöver investera i en del nya instrument, avslutar Michael Sideridis nöjt.

Annons
 

Gilgameshorkestern håller som bäst på att studera in nytt material till den vårkonsert som kommer att genomföras tisdag 24/5 kl.18.30 på Slottscaféets utomhusscen. Enligt vad Direkten erfar så pågår förhandlingar om ett samarbete med en stråkensemble ifrån Helsingborg. Går detta i lås så förstärks orkestern med tio stråkar och fem cellos inför konserten. Det kommer således att bli mäktiga klanger i den blomsterskrudade Slottsparken.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser