Annons

Festen i Landskrona kom av sig i slutsekunderna Så nära det var. Falcons Nicklas Lidholm gör 5-5 med en minut kvar av matchen och gratuleras av Tobias Blixt. 13 sekunder senare var minerna betydligt mindre muntra.

Det blev en minst sagt dramatisk upplösning på det allsvenska toppmötet mellan Landskrona Falcons och Jönköpings IK. Med 48 sekunder kvar av matchen klev smålänningarnas Johan Nygård fram och avgjorde matchen med sitt 6-5 inför rekordpubliken 1111 åskådare i Landskrona idrottshall.
– Där tog säsongen slut, suckade Falcons ordförande Peder Alberoth som istället försökte se en ljusglimt i att det på lördagskvällen sattes ett nytt publikrekord för innebandy i staden.
– Vi har redan seriens bästa publiksnitt, synd bara att vi inte kunde kröna dagen med en seger.

Inte sedan Manchester Uniteds vändning i Champions League-finalen 1999 hade Landskronas stjärnspelare Alexander Nede varit med om en sådan vändning som hans lag gjorde i bortamatchen senast då man gick från underläge 7-9 till seger 10-9 på en minut och därmed såg till att hålla liv serien. Något som naturligtvis bidrog till storpubliken som dessutom fick vara med om en pangstart för hemmafavoriterna.
Efter sju spelade minuter hade seriens skyttekung Nicklas Lidholm gjort båda målen när Falcons gått ifrån till 2-0 efter assist från Alexander Nede. När samma duo såg till att det blev 5-5 med bara en minut kvar av matchen trodde många på ett nytt mirakel.
– Det var känslan då, medger Nicklas Lidholm som fick vara med om ett öronbedövande jubel efter målet.

Annons
 

Nu skulle festen dock komma av sig, för 13 sekunder senare när Falcons gick för fullt för ett avgörande kunde gästerna göra 6-5. Forwarden är dock stor i nederlagets stund.
– Det är klart att det känns tungt nu. Samtidigt var det seriens två bästa lag som mötes och det är inte orättvist att de vann. Det är bara tråkigt.
Falcons förlorade bortamötet i sudden och denna gång med uddamålet.
– De är stabila. Det har varit två riktigt roliga matcher att spela, poängterar Nicklas Lidholm.

JIK har med, sex poäng upp på Falcons samt 35 plusmål, kopplat ett ordentligt grepp om platsen till nästa år Superliga. Största hotet är rent av just nu tredjeplacerade Växjö som vid vinst idag mot Partille tar sig upp på andraplatsen.
– Vi kommer att strida om andraplatsen, lovar ordförande Alberoth.
– Flera klubbar har det kämpigt med ekonomin i Superligan och man vet aldrig vad som händer, säger han och syftar bland annat på Västerås konkurs ifjol.

Tränare Conny Camper grämer sig över de små marginalerna som avgjorde matchen men försöker samtidigt blicka framåt.
– Vi får inte heller glömma att vi är i semifinal i DM och vinst där skulle med största sannolikhet innebära att vi får möta FC Helsingborg här hemma i finalen. En ny match här i en fullsatt hall. Kan vi sedan knippa andraplatsen så skapar det bra förutsättningar för att jaga sponsorer inför nästa säsong då vi alldeles säkert blir topptippade igen.


En tilltrasslad situation som slutar med att bollen går stolpe stolpe ut. De små marginalerna var inte på Falcons sida i toppmötet mot Jönköping.


Falcons Nicklas Lidholm i kamp med Jönköpings Andreas Berglund.


Falcons Alexander Nede hårt uppvaktad av Jönköpings Martin Hovlund.


Efter 6-5 segern mot Landskrona Falcons har Jönköpings IK kopplat ett rejält grepp om seriesegern i Allsvenskan.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser