Annons

Ny värd för lördagscaféet

Nu går Kulturlabbets lördagscafé in i en ny fas. Andra kulturverksamheter än arrangörsföreningen själva är inbjudna som värdar för caféet och sköter såväl servering som underhållning. Upplägget är dock det samma, levande musik och kaffeservering med smörgåstallrikar, våfflor, kladdkakor och annat gott.
– Det är precis vad vi strävat efter, att flera olika kulturverksamheter samverkar kring lördagscaféet, säger Jeanette Höljefors, ordförande i Kulturlabbet.
Vi hoppas att nya samarbeten ska uppstå mellan de inblandade verksamheterna, samtidigt som vi tror att publiken får en större variation på underhållningen från lördag till lördag.

Först ut som veckans värd på lördagscaféet den 26 februari är Öresundsteatern och Öresundsteaterns Vänner.
Öresundsteatern är Landskronas professionella, fria teatergrupp. Sedan 2005 har ensemblen satt upp pjäser som berör publiken. Det är fördomar om bögar, ondska hos rasister, ilskna barn eller som nu en föreställning om våld. 19 februari hade man urpremiär på ”Ska du ha stryk ditt jävla pucko”.
Öresundsteaterns vänner är ambassadörer för Öresundsteatern och sprider kunskap och intresse kring teaterns verksamhet och utbud. Man är även frivilliga krafter när det behövs hjälp med servering, biljetthantering, garderob, sömnad, tillverkning av rekvisita, att sköta ljus eller ljud med mera.
Caféverksamhet är inget nytt för Öresundsteatern som för några år sedan drev lördagscaféer i ”Gamla kassan” vid Kassakroken i Landskrona.
På Kulturlabbets lördagscafé det blir Öresundsteaterns skådespelare Anders Kungsman och Per Ullberg som underhåller med visor. Dessutom blir det musikfrågesport med möjlighet att vinna fribiljetter till den aktuella föreställningen ”Ska du ha stryk ditt jävla pucko!”.
Lördagscaféet har som vanligt öppet 10:30-14:00 i teaterrestaurangen.

Annons
Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser