Annons

Den engagerade sportchefen

Med 48 timmar kvar till årets match i Landskrona Idrottshall – seriefinalen mellan Falcons och Jönköping – är Petri Manu, sportchef i hemmalaget, ovanligt lugn.
– Jag kan inte göra så mycket annat än att svara i telefon och sälja biljetter just nu, säger han med ett leende.

650 biljetter har redan gått åt i förköp.
– Jönköping har bokat 100 biljetter så de bör bli några hundra och de håller ett jäkla liv. De har en mycket bra klack, intygar Petri Manu och för att underbygga intresset ytterligare så ringde ett småländsk bussbolag till Landskrona Direkt och undrade efter vägen till idrottshallen då dessa skulle komma med en busslast sponsorer.
Oj, det har jag inte hört något om. Men det är kul. Hallen tar 1200 sittande åskådare men där är plats för cirka 2000. Vi hoppas som sagt på nytt publikrekord. Det gamla är från 2008 då vi hade 1013 åskådare i DM mot Helsingborg. Att döma av intresset så ryker det på lördag!

Annons
 

Stämmer det att du ringde och sa upp dig strax innan vändningen mot jumbon Lidköping?
– Haha, ja något ditåt i alla fall, så det stämmer. Jag ringde vår ordförande Peder (Alberoth) när vi bränt straffen och var oerhört förkrossad.  Då var det en minut kvar och vi låg under med 7-9. Känslan av att allt man jobbat för, var förgäves. Vem kunde tro på en vändning i det läget.
Jag inte bara sa upp mig, jag sparkade tränarna och bad styrelsen avgå också. Jag var helt knäckt. Nu var det inte så illa menat, haha, men något ditåt var det. Så, ja, på sätt och vis stämmer det.

Men så hände det. Miraklet i Lidköping!
– Har du hört hur det gick till?  Först reducerar Alexander Nede till 8-9 med knappa minuten kvar. Med tio sekunder kvar får de ett frislag och skulle i praktiken bara kunna spela sig till segern. Men istället slarvar de bollen över sargen och Tobias Blixt kan göra 9-9 med fem sekunder kvar. Nede förlorar sen teckningen men deras back skjuter bollen i bröstet på en framstormande Nicklas Lidholm och det döms för hög klubba. Rutinerat är Tobias Blixt framme hos domarna och vill ha en sekund då man glömt stoppa klockan som han ser det. Blixt passar Anders Lindberg som med en sekund till godo klipper bollen i mål.
Så det blev ett nytt samtal till ordföranden då?
– Ja,  då lät det annorlunda när jag ringde upp Peder och berättade att vi hade gjort en otrolig vändning, haha. Jag sov inte på hela natten och hela måndagen gick åt att sitta i telefon och att bara sitta och stirra rakt fram. Jag fattade knappt det var sant och gör det knappt idag.

Det låter helt sannslöst.
– Jag skickade ett sms till spelarna efter matchen. Det löd ungefär så här ”Tack för att ni räddade festen till lördag. Ni är dock skyldiga mig en pacemaker”

Avslutningsvis vad har du att säga om lördagens drabbning?
– Jag har som sagt aldrig varit med om ett sådan här stort intresse. Inte ens i matcherna mot FCH. Och det blev inte sämre av vår upphämtning senast. Det är det stora samtalsämnet inom innebandyn i Sverige just nu. Men det är mycket upp till Landskronapubliken om det fullsatt eller inte. Jag uppmanar samtliga landskronabor med stolthet över sin stad och lokalpatriotism att ta på sig svarta kläder. Vi har bett samtliga vi känner som håller på Falcons att ha svart på sig under matchen och svart/vita halsdukar –  det har alla hemma – och bege sig till idrottshallen på lördag och bära fram Falcons till seger! Det är vi mot hela världen! Det är ingen som tror på oss och gör inte landskronabon det, ja det vet i fan vad vi ska göra.

Matchstart är klockan 16.16 på lördag.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser