Annons

Världsmästarkock gästar Selma

Falcons center Fredrik Glans tror på avancemang till Superligan.
Fem omgångar återstår av Allsvenskan i innebandy.
Landskrona Falcons ligger för närvarande på en andraplats bakom Jönköping som har tre poäng tillgodo samt en överlägsen målskillnad. Ska Falcons nå målet att spela i Superligan redan nästa säsong är en seger mot serieettan på lördag ett måste.
– Det tror jag vi ska klara av och ganska enkelt dessutom, säger Fredrik Glans, centern som hittills i år är uppe i sju mål.
–  Matchen ska bli förbaskat rolig att spela. Pressen på oss att vi måste vinna är bara positiv för oss. Vi är det bättre laget och det ska vi bevisa på hemmaplan.

Söndagens mirakelmatch mot Lidköping då Falcons under matchens sista 58 sekunder gör tre mål sitter nästan i än.
– Nja, det är precis man hunnit smälta den, medger Fredrik Glans och muttrar fortfarande lite över domarinsatsen.

Annons
 

Att slutomgångarna kommer att bli högdramatiska är tveklöst. Serietoppen är ett formidabelt getingbo. På tredjeplats ligger Växjö på samma poäng som Falcons men med tre mål färre gjorda. Det som spetsar till toppstriden är att alla tre topplagen kommer att möta varandra i slutomgångarna.
– Vi kan även räkna in fjärdeplacerade Karlstad som också möter oss alla, tillägger Fredrik Glans som senast Jönköping gästade Landskrona idrottshall inledde målskyttet då Falcons förövrigt tog en komfortabel 6-2 seger.
– Om jag gör första målet denna gången spelar mindre roll men mål ska jag göra. Jag tror dessutom att vi står som slutsegrare när serien är färdigspelad. Vi är det bästa laget.

Avslutningsvis, det luktar publikrekord (över 1013 åskådare) för innebandy i Landskrona idrottshall på lördag. Om man aldrig sett en match, varför ska man gå?
– Det är ett roligt spel att kolla på. Det är fart och fläkt samt i stort sett målgaranti. Och eftersom det är seriefinal kan man räkna med att det blir tufft spel, säger den storväxte centern.
– Och det gillar jag.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser