Annons

Framgångar för LKGF i årets första regionstävling Miniorerna i LKGF tog hem samtliga medaljer i Vä. Från vänster: Julia Olsson, Meja Engdahl-Petersson, Maja Antonsen. Foto: Avdo Bilkanovic

I helgen avgjordes den första regionstävlingen av tre i rytmisk gymnastik för året i Liviushallen i Vä, Kristianstad. Cirka 120 gymnaster var på plats. De första gymnasterna som var inne på tävlingsgolvet var Miniorer. Att Landskrona Kv. GFs små talanger skulle ha något med toppstriden att göra var det ingen i föreningen som kunde tro. Men när alla gymnaster gjort sina två program i fristående och hopprep visade det sig att LKGF tagit hand om alla tre medaljerna. Etta blev Meja Engdahl-Petersson, tvåa Julia Olsson och trea Maja Antonsen. Tre spralliga flickor som verkligen kan bli något utöver det vanliga.

Efter de minsta var det dags för seniorerna. Emma Sandell gjorde en mycket bra insats i boll och lyckades med halva sitt kägelprogram, sedan blev det för mycket tapp och nerverna ville inte sansa sig. Det räckte dock till en silvermedalj för Landskronagymnasten. Claudia Gunnarsson gjorde ännu en stark prestation men hamnade längre ner i resultatlistan.

Annons
 

Sedan var det dags för trupp och Duo. LKGF:s juniortrupp med Julia Schierup, Erika Gustafsson, Wilma Mårtensson, Olivia Kristensson-Nilsson och Emma Lindahl, tog hem guldmedaljen i sin klass.
I duo lyckades ”små-flickorna” Julia Olsson och Meja Engdahl-Petersson ta hem silvermedaljen tätt följda av Anna Lindahl och Odina Linderos på bronsplats.

I nästa punkt på programmet var det ungdomsgymnasternas tur att tävla i valfritt fristående och valfritt hopprepsprogram. Doruntina Goxhuli från LKGF gjorde ett fantastiskt bra fristående och en bra insats i rep, trots att programmet är alldeles nytt och lite ovant. En silvermedalj med hem i bagaget ska hon vara stolt över.
Wilma Mårtensson gjorde två bra prestationer i sin första ungdomstävling och blev nia. Olivia Kristensson-Nilsson och Anna Lindahl deltog också, men hamnade längre ner i resultatlistan.

Sist ut på tävlingsgolvet för dagen var juniorerna. Favoriten Isabella Losvik från Halmstad RG saknades då hon var på väg till Moskva för tävling. Därför var det lite nerver i spel om vem som skulle ta hand om guldet.
Josefine Olsson från Landskrona var superladdad och visade stor vilja på tävlingsgolvet. Det gick dock inte helt felfritt. Icke desto mindre lyckades hon knipa guldet efter en mycket spännande tävling.
Fler LKGF gymnaster som gjorde bra ifrån sig var Emma Lindahl på åttonde plats. Erika Gustafsson debuterade som junior och gjorde två bra insatser i boll och band. Julia Schierup och Odina Linderos deltog också med bra insatser utifrån sina förutsättningar.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser