Annons

Renovering av Malvan

Lokala eldsjälar ställde frivilligt upp och renoverade Malvans lokaler i gamla Venterminalen. I samband med renoveringen har även flera lokala företag donerat allt från en ny spis till färg och penslar.

– Jag skickade ut ett meddelande på Facebook och efterlyste personer som skulle kunna tänka sig att hjälpa till, säger Niclas Lundblad som stöttat föreningen tidigare.

Annons
 

Det har varit stor uppståndelse kring den ideella föreningen den senaste tiden. Detta beror mycket på att Malvan eventuellt skulle bli tvungna att lägga ner sin verksamhet efter en inspektion som gjordes av Miljöförvaltningen i slutet av förra året. Men efter hjälp från Anticimex kunde lokalen godkännas och Malvans personal kunde glädjas åt att lokalerna rustades upp ytterligare.

– Ja, såna här föreningar borde ju egentligen inte behövas. Alla människor borde ha ett tak över huvudet, men jag ser det som min samhällsplikt att hjälpa mina medmänniskor, säger Ulf Ek.

Föreningen ska nu kunna förse hemlösa och medellösa människor med mat även i framtiden. Men trots renoveringen av lokalerna så finns det planer på Venterminalen ska rivas för att ge plats åt nya byggnader. Malvan hoppas på nya lokaler men vet inte i dagsläget var de kommer att flytta.

 

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser