Annons

Unga och kreativa efterlyses

Är du en kreativ person mellan 18-35 år och vill få kostnadsfri hjälp att utveckla och förverkliga dina idéer, då kan Selfmade vara något för dig.
Alla som har en idé, det kan vara kommersiellt, ideellt eller kulturellt, vill jag gärna komma i kontakt med, säger Sanna Lilie processledare och idéutvecklare som en dag i veckan finns på aktivitetshuset Plantan.
Sedan fyra år tillbaka finns Selfmade i Malmö och Helsingborg. Sedan månadsskiftet finns man nu också i Landskrona.
– Jag tänker börja sondera terrängen och har redan varit i kontakt med Kulturlabbet här i stan, säger Sanna Lilie som hyser gott hopp om att hjälpa till att förverkliga många nyskapande projekt i stan.
Selfmade ägs av Malmö Folkhögskola och verksamheten i Landskrona finansieras i huvudsak av Utvecklingsstiftelsen.
– Jag kan inte siffrorna helt men har för mig att de går in med 150 000 kronor.
Selfmades grundtanke är att alla ska kunna leva och försörja sig på det de helst vill göra, vare sig de är konstnärer, filmare eller miljödesigners, samt att visa att kreativitet är en viktig del av stadens välstånd.
– Det kan vara allt från att man vill driva en barnklädesbutik med unisex kläder eller varför inte ett ungdomsförbund. Vi hjälper till att utveckla och renodla idén, att omsätta den i en tydlig aktivitetsplan och därefter i verkligheten. Vi har inga ekonomiska muskler att bidra med, mer än att rådgivningen är kostnadsfri, men vårt nätverk är stort. Vi går från tanke till handling, avslutar Sanna Lilie.
Mer om projektet finns på hemsidan selfmade.nu.

Annons
Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser