Annons

Tjejer fixar välgörenhetsgala till förmån för hjärtsjukaSprider kunskap och drar in pengar

En obeskrivligt tragisk händelse som påverkat många, inte minst i Landskrona, ligger till grund för den gala som kommer att arrangeras på Folkets hus den 26 februari. Det är sex år sedan Felicia Ahlgrens bror, den då blott 11-årige Philip, segnade ihop under en fotbollsträning med sina lagkamrater i IK Wormo. Trots ett snabbt ingripande från en brandman som befann sig på platsen gick pojkens liv inte att rädda.
Sedan ett halvår tillbaka har systern och hennes kompis Michelle Andersson planerat för välgörenhetsgalan Heartbeat till förmån för Hjärt- och lungfonden.
– Philips hjärtsjukdom, vilken visade sig att även jag och mamma bar på, var så ovanlig att läkarna kom för sent med beskedet att han inte fick träna. Det ligger till grund för varför vi nu gör detta, säger Felicia Ahlgren och de båda tjejerna är rörande överens om att mer måste göras för att hjälpa personer med hjärt- och lungsjukdomar.

Tre månader efter broderns bortgång fick Felicia och mamman en pacemaker inopererade.
– Det visade sig att vi också var svårt hjärtsjuka.
Projektet med en välgörenhetsgala startade tjejerna som ett rent fritidsprojekt men efterhand som det växt är det nu också en del av 16-åringarnas skolarbete då de går på IV med inriktning barn och fritid på Selma Lagerlöfgymnasiet.
– Ungdomshuset Nova trodde också tidigt på idén och har varit ett fint stöd, säger Michelle Andersson.

Annons
 

Med två veckor kvar till galan börjar nervositeten så smått infinna sig.
– Men mycket är redan på plats. Banden är bokade, dj likaså och flera sponsorer har skänkt saker som vi kommer att lotta ut under kvällen. Dessutom har Skånes stora idrottsklubbar skänkt signerade matchtröjor till oss, berättar Felicia Ahlgren.

Tjejerna hoppas förstås kunna leverera ett rejält bidrag till Hjärt- och lungfonden. Via sin blogg, hjartbloggen.se, säljer man även egentillverkade smycken och där finner man även tjejernas konto och kontaktuppgifter om man känner för att bidra med en slant.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser