Annons

Entreprenör vill bygga kafferosteri på Kronan

Mycket pekar mot att det om cirka ett år står ett kafferosteri ute på företagsparken Kronan. Det är Landskronabaserade International Coffee Systems som vill bygga ett rosteri samt en lagerlokal på cirka 1500 kvadratmeter.
Vi äger de nordiska rättigheterna för det italienska espressokaffet Filicorikaffet Walters, säger Ronald Gummesson, entreprenör och en av delägarna i ICS.
Rosteriet i Italien är gammalt och därför har vi fört förhandlingar med den familj som äger Filicori om att bygga i Landskrona och efter flera turer till Italien så hoppas jag ro i land ett nytt avtal som sträcker sig över 25 år.

Redan idag ligger det ansökningar om bygglov hos kommunen och Ronald Gummesson hoppas på snabb handläggning.
– Det bör gå ganska fort. Sedan väntar bara de sista överläggningarna med familjen bakom Filicori innan vi kan sätta spaden i marken. Jag räknar med att allt kan stå klart inom ett år.

Annons
 

På rosteriet och i lagret räknar Ronald Gummesson med att cirka 15-20 personer ska jobba.
Det beror på hur effektiva rostarna är. Jag ska åka ner till Turkiet inom kort för att där besöka världens största tillverkare av kafferostar.

Skulle allt slå väl ut så kommer Ronald Gummesson att snegla över sundet.
I Danmark har den nya kaffekulturen inte riktigt slagit genom ännu. Därför vill vi vara med från start och har tagit de första kontakterna som i slutändan ska leda till ett café på Ströget i Köpenhamn. Men detta ligger ytterligare något halvår fram i tiden. Målet med caféet är att det ska stå klart till sommaren 2012, avslutar Ronald Gummesson.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser