Annons

Nya krögare tar över Pumphuset

På måndagskvällen blev det klart med en ny krögare på Restaurang Pumphuset i Borstahusen i Landskrona. De som tar över restaurangen är Jörgen Einsbohr och Niclas Lundblad, vilka även driver Borstahusens Hamnkrog.
Vi planerar att öppna upp den sista veckan i mars, berättar Jörgen Einsbohr.

I köket kommer det att vara Niclas Lundblad som huserar.
– Vi vill skapa en generös kvarterskrog, en vänlig mötesplats och framför allt så ska vi vara lyhörda över vad såväl Borstahus- som Landskronabor tycker. En nyhet i köket är att den fisk som kommer att serveras kommer i möjligaste mån att köpas av fiskelägets egna yrkesfiskare, berättar kocken och den nyblivna krögaren.

Annons
 

Det är Borstahusens museiförening som äger fastigheten och dess ordförande, Claes Persson är glad över att man hittat en så snar lösning efter att den förra ägaren gått i konkurs dagarna innan nyårsafton.
Pumphuset är viktigt för livet och rörelsen i Borstahusens hamn. Att det dessutom är två välrenommerade och kända aktörer som tar vid är ett stort plus, säger Claes Persson.
– En av andra som visat intresse var de som idag driver Erikstorp men vi gjorde bedömningen att Jörgen och Niclas är de som kan marknaden i Landskrona bäst och därmed har de bästa förutsättningarna att driva restaurangen, menar Claes Persson.

Lennarth Cronsell är ordförande i Borstahusens Konstförening vilka driver konsthallen i samma byggnad, och även han ser fram emot att restaurangen öppnar i slutet av mars.
– I Pumphuset förenar man god mat med nutidskonst och lokal historia, allt under mottot ”Gör livet rikare”. Helgen efter att restaurangen öppnar planerar vi för en ny utställning då konstnären Ingegerd K. Westin ställer ut, berättar Lennarth Cronsell.


Restaurangen är redo att ta emot nya gäster i slutet av mars.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser