Annons

19-årig rymling gripen

Den 19-årige yngling som den 26 januari under dramatiska former fritogs av beväpnade män i samband med ett tandläkarbesök i Lund är åter bakom lås och bom. Ynglingen sågs på måndagen på Knutpunkten i Helsingborg och då han åkte med en bil mot Landskrona stoppades han på motorvägen utanför Rydebäck och greps odramatiskt.
Det var den 17 januari som han greps första gången i samband med en skadegörelse i en källare på Silvergården i Landskrona. Vid tillfället försökte han göra av sig med en skarpladdad pistol.
– Han försökte fly springande från en polis men då de båda halkade hann han inte iväg. Då passade han på att kasta in ett föremål i en buske vilket visade sig vara en skarpladdad pistol och därför greps han, berättar Mats Karlsson, närpolischef i Landskrona.
19-åringen, som är mycket välkänd av polisen och figurerat i flera fall, bland annat rån, sattes på Råby ungdomsanstalt och det var under denna vistelse han skulle besöka tandläkare i Lund som han fritogs av beväpnade män.
– Vad som händer nu är en aning oklart, säger Mats Karlsson och förklarar.
– Killen är omhändertagen enligt lagen om vård av unga men jag tror inte att de på Råby vill ha tillbaka honom.

Annons
Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser