Annons

Reggaeikon tillbaka i LandskronaSture uppträder på Tages

Carl-Martin Vikingsson eller Sture som de flesta känner honom som har nyligen släppt en ny cd och som grädde på moset så dyker han upp på Tages i Landskrona på lördag då det är dags för Klubb Baktakt.
– Det känns kanon att komma till Tages. Det var på den scenen jag gjorde min första spelning om man räknar bort en och annan ungdomsgård eller så, säger Martin och minns vidare.
– Pugins hette bandet och vi var förband till Skalatones. Tror det var 1999.

Idag bor Sture i Järna som ligger i Södertälje kommun. Landskrona är dock staden i hans hjärta.
– För mig blir det tydligare och tydligare. Det var i Landskrona jag blev präglad och jag är fostrad i den miljön, säger musikern och hävdar att musiklivet i städer av Landskronas storlek oftast är bättre än i större städer.
– I storstäder har genrer som till exempel reggae en tendens att leva sitt eget liv. I städer som Landskrona ser man oftare kopplingar. Ett utmärkt exempel för Landskrona som jag själv har erfarenhet är kopplingen mellan punken och reggaen med ska mittemellan. Den är naturlig i Landskrona, säger Sture och berättar om tiden som punkare.
– Det skulle vara hårt och jag tyckte det var tramsigt med melodier och stämda gitarrer. Det är dock något som jag ändrat mig på, säger han och skrattar.

Annons
 

Den nya skivan heter Tillvaroturism och släpptes den 5 januari.
– Förutom att det är reggae så har jag spanat lite på afrikansk musik och man kan även hitta lite balkanblås. Det är nytt och kul med denna skivan.

Lördagens spelning börjar klockan 22.00. Förutom Stures medmusikanter med bland annat Simon Vikokel och Keneth Björklund så kommer Göteborgsbaserade reggaeartisten Snakka San för att lira med Stures band, Dansorkestern.
Jag tycker det är kul att lyfta fram svenskspråkig reggae, säger Sture som är rejält taggad inför spelningen.
– Det ska bli roligt. Jag kommer att skita i gitarren denna gången och bara sjunga och spela Allan. Vad repertoaren kommer att bestå i vet jag inte nu men det blir nog både gammalt och nytt.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser