Annons

Livsfilosofi i takt med tiden

För nästan fem år sedan släpptes den första skivan ”Långsamt Gift I Bestens Buk” med Stures Dansorkester. Men nu är Carl-Martin ”Sture” Vikingsson, tidigare känd för sitt medverkande i Svenska Akademien, tillbaka med plattan ”Tillvaro Turism”.

Skivan karakteriseras av lättsamma reaggaetakter, sammanflättatade med ”Stures” retoriska rim och texter. Det märks tydligt att Carl-Martin själv har tagit ett stort steg från de gamla rötterna i Svenska Akademien. Texterna som tidigare var  hårda och samhällskritiska har nu en mera karaktären av en ”sorts” livsfilosofi.
Sista låten på skivan ”Tillvaroturist”, kommer utan tvekan att bli en av de låtar som kommer att höras ute på caféerna när solen och våren har pressat sig genom vintermörkret. Den enda svagheten med skivan är att den saknar en upptempo låt, det hade gett skivan ytterligare en dimension och mer dynamik. En skiva som bara på en vecka växt till fyra vattentorn.

Annons
 

Om du inte orkar invänta våren för att avnjuta reggaemusik, så spelar Stures Dansorkester på lördag den 29 januri på Tages i Landskrona.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser