Annons

Teknisk undersökning klar på Landskronahem

Polisen har nu avslutat den tekniska undersökningen av Landskronahems huvudkontor som utsattes för ett brandattentat på måndagskvällen. Arbetet med att analysera övervaknigsfilmer har dock fortsatt.
– Vad den tekniska undersökningen gett vet vi inte ännu. De har tagit en massa prover och kommer nu att fortsätta sina analyser på laboratoriet, säger polisens informatör Charley Nilsson.
Vad gäller filmerna så kan man på dessa se hur fyra personer tar sig in i lokalerna genom att kasta gatstenar genom rutorna till entrén.
Väl inne ser vi hur de häller någon typ av lättantändlig vätska, tänder på och försvinner från platsen, säger Charley Nilsson.
– Det finns också någon vittnesuppgift om att det ska röra sig om unga personer men det är något vaga uppgifter i nuläget.

Natten efter brandattentatet var det även någon som hade krossat rutor till ett bovärdskontor på Koppargården och Landskronahems vd Göran Jingborg tror på en gemensam nämnare.
Att det skulle vara en slump att två sådana händelser inträffar direkt efter varandra tror jag inte på. Allt är nu anmält och så kommer det att bli i framtiden. Vi kommer att anmäla allt, säger Göran Jingborg.

Annons
 

Det fortlöpande arbetet i Landskronahems verksamhet kommer att flyttas till Swedbanks före detta lokaler på Västra Fäladen till dess att man kan flytta tillbaka till Idrottsvägen.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser