Annons

Mångsidig utställning på museet

”Scratch my name on your arm with a fountain pen (that means you really love me)” är inte bara en textrad ur låten “Rusholme Ruffians” med bandet The Smiths. Det är även namnet på den utställning som har premiär på museet nu på söndag.

Utställningen består av sju individuella konstnärers verk som sträcker sig från fotografier, skulpturer, teckningar till ljudinstallationer och videoverk. Samtliga konstnärer har tidigare varit aktiva i Malmöregionen men har nu beslutat sig för göra en gemensam utställning. Den största initiativtagaren till utställningen, som även ställer ut sina egna verk är Andreas Poppelier.
– Jag är väldigt nöjd att vi som grupp fått chansen att ställa ut tillsammans.

Annons
 

Medverkande konstnärer är Carin Blücher, Michael Johansson, Mathias Kristersson, Petra Lindholm, Jonas Liveröd, Caroline Mårtensson och Andreas Poppelier.
– Utställningen har inget tema eller en röd tråd, utan tanken med utställningen är att varje konstnärskap i samband med de andra ska skapa möjligheter, säger museichefen Elisabeth Arvidsson.

Utställningen som har vernissage på söndag visas sedan fram till den 17 april på Landskrona Museum innan det är dags för den att vandra vidare till Linköping.


”Kaptenen”av Jonas Liveröd är ett av flera verk på utställningen.
Ja, jag tycker det är bra att vi fått så stor variation. Jag betraktar mina verk på samma sätt, om jag ställer ut samma verk flera gånger utan att ändra dem så är det inte kul. Man blir liksom inte kåt längre, säger konstnären.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser