Annons

Minst tolv får lämna Thorn Lighting

Förhandlingarna mellan ledningen och fackföreningarna på Thorn Lighting är klara i ett första skede. Facit blev att sammanlagt tolv personer får gå med start den 1 februari. Det kan dock komma fler uppsägningar inom kort.
Det var dagen innan julafton som Skånska Dagbladet avslöjade att belysningsföretaget skulle varsla direkt efter nyår. Förhandlingar drog igång och först att vara klara var IF Metall.
– Från och med den 1 februari så kommer sju personer att bli arbetsbefriade, säger IF Metallbasen Simon Andrijevski och förklarar.
– De får då gå hemma med lön under den uppsägningstid de har.

För tjänstemännen som är medlemmar i Unionen är det Sven Pettersson som förhandlat.
Sammanlagt så är det fem tjänstemän som får gå och av dessa är två medlemmar hos oss, säger Sven Pettersson som aviserar om eventuellt fler uppsägningar.
– Ledningen kommer att kalla till en andra förhandlingsomgång och jag misstänker att fler får gå. Men jag vill inte föregripa något. Senast i slutet på april vet vi säkert.

Annons
 

Sven Pettersson räknar inte med att de som fått gå kommer tillbaka inom överskådlig framtid. Simon Andrijevski är dock mer positiv.
– Det svänger fort. Två tre veckor kan gå och allt förändras. En stor order kan innebära att vi måste ha fler i produktionen igen, säger Andrijevski.
– Det är klart att det kan vända även på tjänstemannasidan men det går inte så fort för oss, avslutar Sven Pettersson.

Läs mer:
Thorn Lighting varslar- Ljuset skymtar trots allt

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser