Annons

Kris får 100 000 kronor

Kommunstyrelsen beslutade på torsdagen att bevilja Kris i Landskrona hälften av det belopp som man ansökt om i föreningsbidrag. Kris (Kriminellas Revansch i Samhället) hade ansökt om ett bidrag på 200 000 kronor i två år främst för att väcka liv i sin ungdomsförening, Unga Kris. Nu valde kommunstyrelsen att ta fasta på den tjänstemannaskrivelse som föreslog ett årligt stöd på 100 000 kronor.
– Vi får helt enkelt anpassa oss efter detta och köra på i en något mindre omfattning, säger Kris ordförande Ib Kristensen.
Kommunen ställer dock krav på föreningen.
– Utbetalning 2-4 betalas ut först efter det att föreningen kommit in med en skriftlig uppföljning av den verksamhet som beskrivs i ansökan. Vi anser det viktigt att dessa extra medel går till att bedriva verksamhet och inte används till att betala hyran, skriver trygghetssamordnare Annika Wågsäter och säkerhetschef Mats Persson i beslutsunderlaget.

Annons
Annons
Annonser






















Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser