Annons

Vapenfynd var replika

I samband med en undersökning av en källarlokal på Silvergården i måndags hittade polisen vad man först trodde var ett automatvapen av typen AK47. Efter noggrann undersökning visade det sig att det rörde sig om en så kallad replika, alltså en kopia av ett vapen. Vem replikan tillhör kommer nu polisen att försöka ta reda på.
Vi ska nu ta reda på vem som står för det utrymme som vapenkopian hittades i. Samtidigt undersöker vi om man kan knyta kopian till någon person på annat vis, säger Kent Johansson på polisen i Landskrona.
Han tror dock inte att det vapenliknande föremålet använts i samband med något brott i Landskrona.
– Jag har kollat men inte kunna hitta några sådana uppgifter. Vi kan dock inte utesluta något utan kommer att undersöka detta noga. Det kan ju även ha använts på annan ort, säger Kent Johansson.

Det var i samband med att man grep tre ungdomar i måndags som upptäckten gjordes. De tre misstänktes ligga bakom en skadegörelse i den aktuella källaren och försökte fly från platsen då polisen kom. Under flykten kastade en 19-åring en skarpladdad pistol ifrån sig men polisen såg det och nu är den unga mannen bland annat misstänkt för olaga vapeninnehav.
– Vi har dock ingen direkt koppling mellan 19-åringen och det källarutrymme som vi gjorde fyndet i. Men vi får se vad utredningen mynnar ut i, avslutar Kent Johansson.

Annons
Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser